GREEN ON RED

Bandet startet i 1979 som kvartetten The Serfers, som bestod av Dan Stuart (vokal/gitar), Jack Waterson (bass), Van Christian (trommer, seinere medlerm av Naked Prey) and Sean Nagore (orgel), tidlig skiftet ut med Chris Cacavas.[trenger referanse] Sommeren 1980 flyttet the Serfers seg til Los Angeles, hvor de endret navn til Green on Red (en tittel som ble hentet fra tittelen på en av deres låter) for ikke å bli forvekslet med band i den lokale surf punk-scenen. Christian returnerte til Tucson og ble erstattet med Lydia Lunch sin sidemann Alex MacNicol.

Bandet ga ut en psykedelisk egenutgivelse som EP på rød vinyl, ofte referert til som Two Bibles, men første egentlige plate var EP-en fra 1982 utgitt av Dream Syndicate-sjefen Steve Wynn på hans egen Down There label. Green on Red fulgte The Dream Syndicate til selskapet Slash Records, som ga ut albumet Gravity Talks høsten 1983.

Den San Francisco-baserte gitaristen Chuck Prophet ble med i bandet på albumet Gas Food Lodging (1985, Enigma Records), hvoretter MacNicol ble erstattet på trommer av Keith Mitchell (seinere Mazzy Star). I 2006 ble 'Gas Food Lodging' spilt live i sin helhet som en del av festivalen All Tomorrow's Parties-konsertserie Don't Look Back.[trenger referanse] I 1985, samarbeidet Stuart med Steve Wynn som "Danny and Dusty" på skiva The Lost Weekend (A&M Records).

Bandet fikk kontrakt med et stort plateselskap i Phonogram Records/Mercury Records, og med EP-en No Free Lunch og det påfølgende albumet The Killer Inside Me, produsert av Jim Dickinson i Ardent Studios i Memphis.[trenger referanse] Deretter gikk bandet i oppøsning; og Cacavas satset på solokarriere. Da Stuart gjorde comeback i 1989 med Here Come the Snakes, var det mer eller mindre som en duo mellom Stuart og Prophet, med innleide backingmusikere. Etter det fulgte tre album før duoen ga seg etter albumet Too Much Fun (1992).

I 1993, etter Green on Reds oppløsning ga Stuart ut albumet "Retronuevo" med Al Perry , og solo-utgivelsen "Can O'Worms" i 1995, før han ga seg i musikkbransjen. Prophet har fortsatt sin solokarriere.[trenger referanse] Chuck Prophet satset på solokarriere og ut flere album på 1990-tallet.

I september 2005, ble bandet gjenforent i deres opprinnelige line-up med Stuart, Cacavas, Prophet og Waterson, med Jim Bogios som erstatter for i mellomtiden avdøde Alex McNicol for å spille på 20-års jubileumsfesten til Hotel Congress Club i Tucson. Deretter fulgte et lignende show i London 10. januar 2006. Et nytt "Danny and Dusty"-album ble fulgt av et dobbeltalbum og en DVD utgitt på Blue Rose Records.

Kjøp her eller trykk på bilde.